Tarkista aina ajankohtaiset paikallissäännöt ilmoitustaululta tai caddiemasterilta.

Siirtosääntö on hyvä huomioida (sen voimassa olosta ilmoitetaan 1.tiillä).​​​​​​​

Slopetaulukot:


TAMMER-GOLFIN KENTÄLLÄ VOIMASSA OLEVAT PAIKALLISSÄÄNNÖT ​​​​​​​
Paikallissäännöt ovat voimassa Tammer-Golf ry:n Ruotulan kentällä.

 1. Kentän ulkoraja on merkitty valkoisilla tolpilla tai maahan maalatulla valkoisella viivalla. Kun kentän ulkoraja on maahan maalattu valkoinen viiva, valkoiset tolpat kertovat ulkorajan olemassaolon.
 2. Kaikki kentällä olevat tiet ja polut, myös päällystämättömät, ovat kiinteitä haittoja, joista saa vapautua rangaistuksetta Säännön 16.1 mukaisesti.
 3. Kentällä olevat sorastetut pintasalaojat ovat kiinteitä haittoja, vapautuminen rangaistuksetta Säännön 16.1 mukaisesti.
 4. Kaikki kentällä olevat 150 ja 100 metrin mittapaalut ovat liikuteltavia haittoja, eli paalun saa poistaa ilman rangaistusta! (HUOM! muuttunut paikallissääntö). Mikäli pelaajat poistaa mittapaalun, se on palautettava paikalleen lyönnin jälkeen!
 5. Pallon ollessa yleisellä pelialueella, väylän mittaan tai lyhyemmäksi leikatulla alueella, pelaaja voi vapautua rangaistuksetta pudottamalla pallon Säännön 16.1b mukaisesti kiinteän haitan ollessa pelilinjalla ja se on
  1. enintään kahden mailanmitan etäisyydellä viheriöstä, ja
  2. enintään kahden mailanmitan etäisyydellä pallosta.

Vapautumista ei sallita tämän paikallissäännön perusteella, jos pelaaja valitsee pelilinjan, joka on selkeästi epätarkoituksenmukainen.

 1. Pelattaessa väylää 15, väylä 14 on ulkona. Väylän 15 ulkoraja on merkitty tolpilla, jotka ovat valkoisia väylän 15 puolelta ja mustia väylän 14 puolelta. Tolpat ovat ulkorajan merkkejä pelattaessa väylää 15. Muita väyliä pelattaessa ne ovat kiinteitä haittoja.
 2. Estealueet on merkitty punaisin tai keltaisin laatoin tai merkkikepein. Pitkät punaiset ja keltaiset merkkipaalut eivät ole estealueen rajamerkintöjä, vaan antavat vain visuaalisen indikaation esteen sijainnista (lisätty 22.8.2023)
 3. Vapautuminen ilmastusrei’istä viheriöllä
 1. Pelaajan pallon ollessa ilmastusreiässä tai koskettaessa sitä viheriöllä pelaaja voi vapautua rangaistuksetta Säännön 16.1d nojalla.
 2. Säännössä 16.1d tarkoitettua haittaamista ei ole, jos ilmastusreikä haittaa ainoastaan pelaajan lyöntiasentoa tai viheriöllä pelaajan pelilinjaa.
 1. Epänormaalit kenttäolosuhteet: Kunnostettavat alueet, vapautuminen rangaistuksetta säännön 16.1 nojalla:
 1. Valkoisella viivalla tai sinisillä tolpilla ympäröidyt alueet
 2. Kentällä olevat muurahaispesät ovat kunnostettavaa aluetta, josta saa vapautua rangaistuksetta säännön 16.1 mukaisesti.
 3. Syvät työkoneen jäljet yleisellä pelialueella sekä kentälle tehdyt kairausjäljet ja koekuopat
 4. Väylän 16 vasemmalla puolella sijaitseva siirtonurmialue on kiellettyä pelialuetta ja pelaaja voi vapautua säännön 16.1. mukaan tai siirtonurmialueen vieressä merkitylle pudotusalueelle (Drop Zone) ilman rangaistusta
 5. Bunkkerissa olevat veden aiheuttamat syvät valumaurat
 6. Siirtonurmen saumat

Pelaajan pallon ollessa tai koskiessa siirtonurmen saumaa tai sauman haitatessa pelaajan aiotun svingin vaatimaa tilaa pelaaja voi vapautua

   1. pudottamalla pallo Säännön 16.1b mukaisesti pallon ollessa yleisellä pelialueella
   2. asettamalla pallo säännön 16.1d mukaisesti lähimpään täydellisen vapautumisen pisteeseen.

Pudotetun pallon jäätyä vapautumisalueelle Säännön 14.3c (2) mukaisesti pelaajan täytyy jatkaa peliä, vaikka jokin siirtonurmen sauma edelleen haittaisi peliä. Haittaamista ei ole, jos sauma haittaa ainoastaan pelaajan lyöntiasentoa.

 1. Maassa olevat halkeamat väyläkorkeuteen tai lyhyemmäksi leikatulla yleisellä

pelialueella. Pelaaja voi vapautua rangaistuksetta Säännön 16.1b nojalla.
Haittaamista ei ole, jos halkeama haittaa ainoastaan pelaajan lyöntiasentoa.

Rangaistus paikallissäännön rikkomisesta: yleinen rangaistus (2 rangaistuslyöntiä), ellei toisin mainita.

Tarvittaessa käyttöön otettavat paikallissäännöt

Siirtosääntö (Mallipaikallissääntö E-3)
Kun pelaajan pallo on yleisen pelialueen osalla, joka on leikattu väyläkorkeuteen tai lyhyemmäksi, voi pelaaja siirtää palloaan yhden kerran ilman rangaistusta asettamalla alkuperäisen tai muun pallon yleiselle pelialueelle korkeintaan 15 cm:n päähän alkuperäisestä paikasta, ei kuitenkaan lähemmäksi reikää.
Asettaessaan pallonsa pelaajan on toimittava Sääntöjen 14.2b (2) ja 14.2e toimintatapojen mukaisesti.

Jos asettamisen jälkeen paikalleen jäänyt pallo myöhemmin liikkuu, pelaaja ei saa rangaistusta ja pallo pelataan uudesta sijaintikohdastaan, ellei jokin muu sääntö määrää toisin.

TG ry – kenttä- ja kilpailutoimikunta 19.4.2023