Tammer-Golf – kentänhoidon uutisia

Toivottavasti saamme nauttia mahdollisimman pitkään aurinkoisista syysilloista Tammer-Golfissa


SYYSTYÖT
Syksyn myötä keskitymme kentänhoidossa toimenpiteisiin, joilla pyrimme turvaamaan jo osin myös ensi kautta. Tässä muutamia tärkeimmistä.

Tiistaina 13.9. aloitamme viheriöiden rivikylvön lainakalustolla. Kylvön perään tulee pieni hiekkakattaus ja jyräys. Peliåpinta kärsii hieman, mutta kyse on toimesta jolla parannamme pelipintoja pidemmällä tähtäimellä. Esimerkiksi tänä keväänä juurikin nuo viime syksyn rivikylvöt olivat ensimmäiset vihreät versot, kun viheriöt huhtikuussa alkoivat kasvaa.

Keskiviikkona 14.9. käymme käytännössä kaikki pelialueet läpi lannoittaen ne ja antaen ruoholle eväitä loppusyksyyn ja talven kestämiseen. Koko loppusyksyn toteutamme myös tautien torjuntaruiskutuksia, koska juuri syksyllä sateiden myötä tautien kasvupaine on suurimmillaan. Itse leikkuut vähenevät syksyn myötä ja myös viheriöiden leikkuukorkeus asteittain nousee talvea kohti.

Syksyn aikana on tarkoitus toteuttaa vielä muutamia pieniä korjaustoimia. Tarkoitus on myös lisätä bunkkereihin hiekkaa paikkoihin, joissa sitä on aivan liian vähän. Kesän aikana siihen ei ole oikein ollut aikaa, kun kaikki pienet resurssimme ovat olleet kiinni pelialueiden hoidossa.


SYYSTALKOOT
Pidämme syksyllä myös yhdet tai kahdet talkoot, joissa mm. on tarkoitus kaivaa rangelta kaikki sinne vuosien varrella kaivautuneet pallot. Pallot lajitellaan ja käyttöön jäävät vain kelvolliset pallot. Ilmoitamme talkoopäivät lähiaikoina.

KENTTÄTOIMIKUNTA KOOLLA ke 14.9.
Kenttätoimikunta kokoontuu ke 15.9. ja siihen mennessä voit lähettää mahdollisia toiveita aiheeseen liittyen vaikka suoraan allekirjoittaneelle osoitteella markku.ignatius@tammer-golf.fi
Tällä viikolla loppuu hakuaika kenttämestarin tehtävään ja tavoite on löytää ratkaisu pitkään avoinna olleeseen resurssivajeeseen.

NURMI-SORILAN JA RUOTULAN TILANNE
Uuden kenttähankkeen valmistelu on käynnissä kaupungin virkamiehillä. Samalla etenee nykykentän aikataulujen täsmentyminen, jonka osalta asemakaavan valmistelu aloitettiin 5.9.2022 eli viime maanantaina. Eli Ruotulassa pelaamisen osalta lisätietoa on luvassa vielä syyskuun lopulla. Aiheesta kiinnostuneille tiedoksi ma 3.10. pidettävä yleisötilaisuus Kaupin kampuksella klo 17.00 – 19.30, jossa kerrotaan tarkemmin suunnitelmista ja aikatauluista.

Golfterveisin,
Markku Ignatius
Toiminnanjohtaja