Kiitos pallon alastulojälkien korjaustalkoisiin osallistuneille

Klubi- sekä naistoimikunta järjestivät kesällä kampanjan pallonalastulojälkien korjaamiseksi. Kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille. Muistetaan kuintenkin, että varsin syksyllä jälkien korjaamisen merkitys korostuu entisestään ja pidetään kaikki yhdessä huolta viheriöistä!

Haluammekin muistaa aktiivisimpia osallistujia Reino Hilden, Piia Pohja, Tarja Kankainen, Tarja Kunnas sekä Seija Alanen pienellä muistamiselle, jonka voi noudaa caddiemasterilta 15.9. alken.

Kuinka alastulojälki sitten korjataan? Golf-lehden 3 / 2021 mukaan se tapahtuu seuraavasti:

  • Aseta greenihaarukka maahan alastulojäljen taakse ja työnnä nurmea eri puolilta varovasti kohti kuopan keskiosaa.
  • Älä koskaan nosta maata, vaan työnnä sitä kohti keskiosaa.
  • Tasoita jälki lopuksi painelemalla putterilla.

Edellinen uutinen julkaistu 3.8.2021
Kesäkuun aikana palautui yhteensä 13 korttia ja pallojen alastulojälkiä ilmoitettiin yksittäisellä kierroksella korjatuksi 2 – 22. Heinäkuussa ”pantiin paremmaksi”. Kortteja palautui yhteensä 39 ja alastulojälkiä ilmoitettiin korjatun yhteensä 520. Keskiarvo oli 13,3 korjausta kierrosta kohden.

Kiitos kaikille kortin palauttaneille! Te innostatte muitakin pelaajiamme muistamaan tämän tärkeän, jokaiselle pelaajalle itselleen kuuluvan pienen tehtävän.

Haaste jatkuu vielä elokuun ajan. Kortteja voi edelleen palauttaa klubitalon pääoven vieressä olevaan laatikkoon. Muista myös oikea korjaamisen tapa:

  • Aseta greenihaarukka maahan alastulojäljen taakse ja työnnä nurmea eri puolilta varovasti kohti kuopan keskiosaa.
  • Älä koskaan nosta maata, vaan työnnä sitä kohti keskiosaa.
  • Tasoita jälki lopuksi painelemalla putterilla.

Varmista, että korjausjäljen keskelle ei jää kuoppaa ja että tasoitat jäljen greenin nurmen tasalla! Pidetään hyvää huolta kauniista kentästämme!

Klubitoimikunta & Naistoimikunta

Edellinen uutinen Julkaistu 2.7.2021
Haastoimme Tammerissa pelaavat golfarit kesän alussa greeneille eli viheriöille tulleiden pallojen alastulojälkien korjaustalkoisiin. Miksi teimme näin? Putoamisjäljen korjaamattomuus voi pilata noin muuten täydellisesti lähteneen putin, ja viheriöön voi jäädä ikäviä paljaita kohtia. Korjaamattomalle jäljelle voi myös myöhemmin kasvaa kutsumattomia vieraita, ”rikkaheinää”. Nämä vaikuttavat greenin pelattavuuteen, ja vahingon jo tapahduttua on sitä haastava enää korjata.

Jokainen pelaaja on voinut jättää klubitalon pääoven vieressä olevaan laatikkoon kierroskortteja, joihin hän on merkinnyt kullakin greenillä korjaamiensa pallon alastulojälkien määrän. Kesäkuun aikana palautui yhteensä 13 korttia. Niiden mukaan pelaajat ovat korjanneet yksittäisellä kierroksella 2 – 22 alastulojälkeä.

Greenit ovat tällä hetkellä jo varsin hyvässä kunnossa. Yksittäiseltä greeniltä löytyvien alastulojälkien määrä on vähentynyt huomattavasti alkukeväästä ja aiemmista vuosista. Kiitos siitä kuuluu pelaajille. Pidetään jatkossakin kenttämme viheriöistä hyvää huolta. Haasteemme jatkuu vielä elokuun loppuun saakka ja se on voimassa myös vieraspelaajille.

Tulethan mukaan talkoisiin! Kesän päätteeksi on luvassa hyviä palkintoja.

Ps. Kentän kuntoa voi helposti parantaa myös ottamalla hiekkapullon mukaan kierrokselle.
Hiekkapullot löytyvät ensimmäisen tiiboxin vierestä, vihreästä laatikosta.

Klubitoimikunta & Naistoimikunta