Kentällä tapahtuu

Syksyllä, kun pelaajamäärät vähenevät ja kenttää laitetaan kiinni, on hyvä aika aloittaa isommat kentän parannustyöt. Olemme ottaneet korjauskohteiksi lyöntipaikkoja ja epätasaisimpia pelialueita.

6. ja 7. väylien välinen raffialue on ollut todella epätasainen. ”Monttukohtiin” jää leikkuunkin jälkeen pitkää ruohoa, johon pallot hukkuvat. Leikkuritkin ovat kovilla epätasaisessa maastossa.

Aloitimme kyseisen raffialueen uudistamisen tällä viikolla. Koko alue ensin möyhennetään ja keväällä, kun on riittävän kuivaa, se muotoillaan ja tasoitetaan kaivinkoneella. Lopuksi alue kylvetään ja levitetään katehiekka. Alueelle asennetaan väliaikainen kastelu kylvöjen onnistumisen takaamiseksi.

Lyöntipaikkojen 11,13 ja 15 uudistus etenee suunnitelmien mukaisesti. Kyseisiltä lyöntipaikoilta kuorittiin pintakerros pois ja syksyn aikana ne täytetään uudella kasvualustalla. Keväällä ne tasoitetaan ja asennetaan siirtonurmi. 13. ja 15. lyöntipaikoille rakennetaan uusi kastelu.

Olemme näiden lisäksi tasoittaneet 12. väylältä epätasaisimman alueen, josta moni pelaaja lyö toisen lyöntinsä. Myös chippiviheriön ympäristössä on vaihdettu kasvualusta.

Näiden toimenpideiden tarkoituksena on, että kenttämme on entistä paremmassa kunnossa tulevalla kaudella 2022.

– Kenttämestari