Jäsentiedote: kenttähanke etenee

Elokuun alussa saimme seuran sekä golfkentän kannalta positiivisia uutisia, kun kenttämme oli mainittu Tampereen kaupungin pormestariohjelmassa. Käytännössä maininta tarkoittaa, että golfkenttä säilyy Ruotulassa ja se siirretään uuden asuinalueen tieltä vain osittain. Tampereen kaupunki on kertonut meille, että tällä hetkellä on käynnissä Alasjärven länsipuolen asemakaavoitustyö. Kaavoitustyön yhteydessä kaupunki tilaa ulkopuoliselta golfkenttäsuunnittelijalta vaihtoehtotarkastelun, jossa pyritään suunnittelemaan uudet golfväylät mahdollisimman tarkasti yhdessä asuntoalueen sekä alueen luontoarvojen kanssa. Kaupunki on myös luvannut, että Tammer-Golf ry saa osallistua alueen suunnittelutyöryhmään. Tätä kautta pääsemme vaikuttamaan aluekokonaisuuteen.

Syksyllä 2020 palkkasimme seuralle luontokonsultin Sitowise Oy:n kautta, joka teki meille oman selvityksen Ruotulan alueen luontoarvoista. Näiden perusteella teimme Tampereen kaupungille oman golfkentän esireitityssuunnitelman Ilonen365 Designin kanssa tammikuussa 2021. Tekemämme esitys sisälsi yksityiskohtaisen suunnitelman mm. kentänrakentamisaikataulusta, rahoituksesta, alueen monimuotoisuudesta sekä uudesta maavuokra-alueesta.

Tällä hetkellä käymme neuvotteluita nykyisen maanvuokrasopimuksen ennenaikaisesta päättämisestä sekä uudesta maavuokra-alueesta. Kentän rahoituskuviot ovat myös edelleen avoinna ja niistä on käynnissä omat neuvottelut. Neuvotteluita on käyty tähän mennessä hyvässä yhteishengessä kaupungin kanssa. Olemme nimenneet seuralle oman kenttähanketoimikunnan edistämään hanketta. Toimikuntaan kuuluvat seuran edustajina Markus Tanninen, Ari Nikkilä, Janne Salonen, Seppo Blomqvist sekä Markus Junni.

Asiat kenttähankkeen suhteen alkavat nyt edetä ja toivomme, että voimme tiedottaa jäsenistöämme asiasta tästä eteenpäin huomattavasti useammin, kuin tähän saakka. Tärkein tieto tässä vaiheessa on kuitenkin se, että pelaaminen jatkuu nykyisellä kentällä täysin normaalisti ainakin vuoteen 2025 saakka.

Terveisin,
Tammer-Golf ry
Hallitus